Subcategorieën

Welkom in Paal

In deze rubriek vinden inwoners en bezoekers allerlei praktische info over Paal.

Vind je dat er iets ontbreekt op deze pagina ? Meld het ons dan via info@paalonline.be

De Denktank

'De denktank' is een onafhankelijke werkgroep die gegroeid is uit de verkiezingsdebatten die Paalonline bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2000, 2006 en 2012 organiseerde.  Sindsdien discussieert 'De denktank' regelmatig over allerlei thema's die het dorp aanbelangen, los van enige politieke of belangenorganisatie en met een grote autonomie ten opzichte van paalonline.

De Denktank wil vanuit een kritische en creatieve ingesteldheid ideeën lanceren voor de langetermijnvisie op de ontwikkeling van ons dorp.  Elke dorpsbewoner krijgt via paalonline de kans om te reageren op deze thema's. 

Alhoewel er binnen "de denktank" uitwisseling is van inzichten over een onderwerp, weerspiegelen de gepubliceerde teksten niet altijd de volle mening van alle individuele leden. De hier gepubliceerde teksten mogen ook niet gezien worden als "het standpunt van paalonline"

'De denktank' wil wel, vanuit een goed gefundeerde visie, zo veel mogelijk mensen aanzetten om mee te denken over de toekomst van het dorp, zijn omgeving en inwoners.

Paalse portretten

In deze rubriek brengt dorpsgenoot Martin Vanierschot je regelmatig een portret van bekende of minder bekende mensen met een hart voor Paal.  Naast de foto krijg je nog een kort verhaal over de geportretteerde persoon.Wil je Martin een tip geven voor een markant portret ? Dat kan via paalse.portretten@paalonline.be

Kalender

In de paalonline kalender vind je al de activiteiten die in Paal doorgaan én al de activiteiten van Paalse verenigingen, ook als die buiten Paal doorgaan.  Wil je een activiteit in de kalender laten opnemen ?  Stuur dan de gegevens naar kalender@paalonline.be

't schoonste plekje

In 2014 ging paalonline op zoek naar " 't schoonste plekje van de wereld". 

Naast een spannende wedstrijd, een dorpsfeest en onvergetelijke momenten blijven er ook tastbare herinneringen aan dit project: een gedenkplaat met gedicht van Paul Frison aan de Paalse plas en een kaart met drie wandelingen en een fietstocht langs de 'schoonste plekjes'.  De kaart is zo lang de voorraad strekt gratis te verkrijgen in het fietscafé aan de paalse plas, in OC de Buiting en bij toerismeberingen. Of je kan ze hier onder downloaden.


Klik hier om de volledige kaart van Paal met de schoonste plekjes van de wereld te zien.

De correspondenten

In deze rubriek laat paalonline "correspondenten" van ver weg en dicht bij aan het woord die willen berichten over initiatieven en voorbeelden in hun omgeving om de maatschappelijke betrokkenheid van de inwoners te verhogen.

Paalonline is dan wel een website die vooral focust op het dorp Paal en op alles wat hier gebeurt, we doen dit vanuit een bredere visie op de toekomst van mens en maatschappij en op de rol van lokale gemeenschappen daarin.

Het bevorderen van het samenhorigheidsgevoel en de verbondenheid tussen de inwoners van onze dorpsgemeenschap staan hierbij voorop.

Uiteraard is dit geen typische Paalse bekommernis, maar kadert zij in een algemene beweging voor meer sociale cohesie en burgerbetrokkenheid bij maatschappelijke evoluties en projecten van samenlevingsopbouw.

 

Een dorp vele gezichten

Paalonline wil met dit nieuwe project Paal in de kijker zetten als een gastvrij dorp waar mensen van diverse herkomst zich goed voelen.
Hiervoor heeft paalonline 50 personen die in Paal wonen gefotografeerd en geïnterviewd. Kandidaten konden zich aanmelden in de lente van 2016.  We kozen uit de kandidaturen rasechte Palenaren , personen van Belgische afkomst die in Paal komen wonen zijn en personen van niet-Belgische herkomst die in Paal wonen. Deze  50 personen werden gefotografeerd door 5 Paalse fotografen en de foto”s werden op een formaat 1200x840mm uitvergroot. Vanaf november tot begin februari verschijnt er om de twee dagen een foto met bijhorend interview op paalonline.De foto’s worden in het voorjaar van 2017 uitgestald in Paal en worden aan het einde van het project geschonken aan de deelnemers.   Het project wordt gerealiseerd met steun van de Koning Boudewijnstichting.

Klik op de foto om het interview bij elke Palenaar te lezen.

 

 

Evenementen van paalonline

Komende evenementen georganiseerd door paalonline