Filmpjes van vroeger

De Paalse filmclub maakte tussen 1968 en1976 unieke filmpjes van het Paalse dorps- en verenigingsleven.  Deze filmpjes, die indertijd gemonteerd werden tot een jaaroverzicht, zijn in 2011 onder impuls van paalonline gedigitaliseerd. Paalonline wil deze filmpjes -in totaal ruim 10u beeldmateriaal- graag ruim verspreiden.  Daarom worden ism Hans Put heel wat filmpjes online ter beschikking gesteld.  De filmpjes zijn ook verkrijgbaar op DVD. Op die manier wil paalonline dit cultureel erfgoed verder verspreiden en de grootst mogelijke kans geven om de tijd te trotseren. De DVD-set bestaat uit 4 DVD's:1968 , 1969, 1970-1971-1972, 1973-1974-1975-1976  .  De kostprijs is €20 voor de set van 4 DVD's. Bestelling van losse DVD's is ook mogelijk aan €5 per DVD via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar aanleiding van de geplande verhuis van Radio Benelux gaan we even terug in de tijd: in 1968 werd de St. Joriszaal in Brelaar-heide ingehuldigd.  De lokale gemeenschap had met grote inspanningen een wijkkerk én zaaltje gerealiseerd.  Na een bloeiende periode zoekt de kerkfabriek nu een nieuwe bestemming voor beide gebouwen, en het ziet er naar uit dat die nieuwe bestemming bijna vast ligt.

27 december 2015

Paal 1968: Mac België

De recente moeilijkheden bij Brantano en de Macintosch groep hebben ons aangezet om te gaan snuisteren in de filmpjes die filmclub Paal in 1968 maakte.  De Macintosh groep was toen in volle expansie, ondermeer met Mac België in Paal.  We tonen u graag twee filmpjes uit andere tijden.  De volgende maanden mag je trouwens regelmatig filmpjes uit de oude doos verwachten.

Paal zoals het vroeger was -  een compilatie van foto's en postkaarten met een originele Buitingse versie van 'Het Dorp' van Wim Sonneveld én nieuwjaarswens.  Geluid aanzetten !

(met dank aan André Luyten voor de  postkaarten.)

 

24 september 2014

Chiro Paal

In Paal was er decennialang een bloeiende Chirogroep actief.

Wij hebben een filmpje op de kop kunnen tikken uit het feestjaar 1974 en Denis heeft het met veel geduld overgezet naar een webformaat. 

Scouts en Gidsen Tervant openden in 1975 hun pas gebouwde lokalen.

Bekijk hier een filmpje uit de oude  doos.