Scoutskamp

Scoutskamp

Het kamp van Scouts en Gidsen Tervant kan je altijd op de voet volgen via paalonline.

De leiding heeft op voorkamp het kampterrein in sneltreinvaart netjes in orde gemaakt, de kookploeg is geïnstalleerd en staat in de startblokken om maandagvoormiddag te gaan winkelen. Maandagochtend groepsopening in Tervant en dan op naar Neerpelt !

De eerste dag jan het kamp zit er al op.  Iedereen is goed aangekomen, de oudste takken hebben goed gefietst!  Door het zonnige weer ging de opbouw goed vooruit en is iedereen al geïnstalleerd.  Vanavond kippenworst met appelmoes en echt streekbrood.  Lekker na zo'n kampdagje.

Tot morgen ! 

Het kamp is op kruissnelheid. De oudste takken hebben de laatste hand aan hun sjorwerk gelegd en kunnen zich nu ook volop bezighouden met de activiteiten rond hun kampthema. De welpen hebben geoefend voor the hunger games en de kabouters hebben natuurlijk al hard gedanst! Morgen is iedereen op dagtocht en zal de rust op het kampterrein eventjes weerkeren. 's Avonds kunnen alle buikjes weer gevuld worden door het overheerlijke eten van onze kookouders!

Alle takken zijn vandaag op dagtocht geweest. De kabouters, welpen en gidsen zijn gaan zwemmen in Dommelslag. De verkenners zijn samen met de kapoenenleiding, materiaalmeesters en hoofdleiding gaan zwemmen in Eindhoven. De jonggidsen zijn het centrum van Neerpelt gaan verkennen en hebben daar een stadsspel gespeeld. De jongverkenners zijn naar Het Zilvermeer in Mol gefietst. Vandaag is er van elke tak een leuke groepsfoto genomen! Nu een welverdiende nachtrust na de vermoeiende tochten. Slaapwel!

De tijd vliegt voorbij op kamp. Vandaag werd er veel geknutseld in de takken. De leden hebben hun creatieve kant kunnen tonen. De welpen en gidsen hebben de dag afgesloten met een quiz en de verkenners hebben de leiding verslagen met een potje voetbal. De eindstand was 2-0. Natuurlijk mag het lekkere eten ook niet vergeten worden. Iedereen heeft vandaag zijn buikje kunnen vullen met verloren brood. Door de kookouders gebakken of door de leden zelf, smaken doet het altijd!

Ook dit jaar is de vrijdag voor de bezoekdag de 'vettigste' dag van het kamp. De eerstejaars leden en leiding bij de kabouters, welpen, jonggidsen en jongverkenners werden vandaag gedoopt. Ook de gidsen hebben vandaag vettige spelletjes gespeeld. Nadien heeft iedereen zich kunnen wassen zodat we weer fris zijn voor de bezoekdag morgen! De kabouters en welpen mochten vanavond hun beste dansmoves uit de kast halen op het traditionele feestje. Het kampterrein wordt in gereedheid gebracht om morgen talloze ouders, grootouders, familie en vrienden te ontvangen. Tot morgen!

Vandaag hebben alle mama's en papa's, oma's en opa's, vrienden en familie kunnen zien hoe leuk het wel niet is op kamp! De zon heeft het vandaag ook zeker niet laten afweten! Eindelijk zijn de kapoentjes ook aangekomen. Zij zijn helemaal klaar om er 5 onvergetelijke kampdagen van te maken. De jins hebben het kampterrein verlaten en vertrekken morgenvroeg, na een nachtje slapen in hun eigen bed, op buitenlands kamp naar Montenegro.

De eerste kampdag van de kapoenen was meer dan geslaagd! Ze hebben allemaal heel hard gezocht naar de dino-eieren die ze nu met man en macht op hun terrein bewaken. De kabouters hebben vandaag hun belofte gedaan en de welpen hebben zich kunnen uitleven in het bos. De gidsen en verkenners zijn veilig op hun eerste locatie aangekomen. Ook de jins hebben laten weten dat ze goed geland zijn in Montenegro.

 

De gidsen zijn vandaag terug op het kampterrein gearriveerd na hun tweedaagse naar Valkenburg. De verkenners komen morgen terug van driedaagse. De andere takken zijn vandaag allemaal op tocht geweest. De kapoenen en jongverkenners zijn gaan zwemmen in Dommelslag en de jonggidsen in De Tongelreep in Eindhoven. De welpen en kabouters zijn naar de buitenspeeltuin 'Scoutsrally' geweest aan de scouts van Neerpelt. Voor iedereen dus een vermoeiende dag! Nu bedtijd, slaapwel!

Het warme weer heeft vandaag voor veel plezier gezorgd op het kampterrein. De kapoenen hebben zich kunnen uitleven in het riviertje dat door ons kampterrein loopt, pret verzekerd! De andere takken hebben zich ook uitgeleefd op het kampterrein en waterspelletjes mochten vandaag zeker niet ontbreken. De verkenners zijn ondertussen ook veilig en wel teruggekeerd van hun driedaagse naar Rotterdam. Morgen breekt de laatste volledige kampdag jammer genoeg al aan. We sluiten het kamp traditiegewijs af met een groot kampvuur.

De laatste dag van het kamp zit er jammer genoeg al op. Iedereen kon nog een laatste keer genieten van het zonnige weer op het kampterrein. Traditiegewijs wordt deze dag afgesloten met een groot kampvuur. Alle takken hebben zich van hun origineelste kant laten zien en deden een toneeltje en/of dansje. Om het afscheid van Jef en Annie te vieren werden alle oud-kookouders uitgenodigd om mee te genieten rond het kampvuur. Een geslaagde avond voor iedereen! Morgen alles inpakken en weer naar huis. De gidsen, verkenners en leiding blijven nog een dagje langer op nakamp.