Dodentocht tvv vzw IE

9 augustus 2017

 

31 wandelaars, waaronder twee Beringenaren, Swinnen Freddy en Van Esser Guy, zullen vrijdag meestappen in de dodentocht ten voordele van de vzw IE.

Op 11 augustus 2017 vindt de 48e editie plaats van de dodentocht.  Een helse tocht waarbij 100 km dient te worden gestapt of gelopen binnen de 24 u.

 Als extra motivatie stappen 31 personen mee ten voordele van een vzw die zich inzet voor het goede doel.  Deze 31 deelnemers kwamen vandaag in Lummen hun truitje afhalen onder het goedkeurend oog van de peters Stefan Everts en Marc Wauters.

Er zijn ook twee deelnemers uit Beringen bij: Swinnen Freddy en Van Esser Guy

 Wat betekent nu: vereniging IE?  Het staat voor infantiele encefalopathie: een hersenletsel ontstaan voor, tijdens of kort na de geboorte.  Hiervoor bestaat er een zelfhulpgroep.   Leden ontvangen het tijdschrift en kunnen deelnemen aan diverse werkgroepen zoals: zwemmen, sport, gezinsvakantie enz.…  Alle info kunt U vinden op www.ievzw.be.

 Specifiek over IE Limburg: deze vereniging organiseert ieder jaar een vakantie voor gezinnen met een gehandicapt kind.  Om dit mogelijk te maken hebben ze begeleiders nodig die zich gedurende een hele week inzetten voor deze kinderen en allerlei leuke activiteiten en uitstappen doen.

De ouders kunnen overdag genieten van een speciaal voor hen gemaakt programma.

 Hoe kan je de deelnemers nu steunen?  U kunt een gift doen aan IE Limburg vzw   rekening BE38

458804546172.  Elke bijdrage is welkom.  Vanaf 40 euro ontvangt U een fiscaal attest.

 In ieder geval ontmoette ik vanavond een groep enthousiaste en blije mensen, die geloven in hun zaak, en ondanks de talrijke moeilijkheden de toekomst toch blij tegemoetzien.  De dodentocht is daarom meer dan symbolisch

 Voor verdere informatie kan U terecht bij Annalisa Van Speybroeck – Poddighe Leukenstraat 33

3971 Heppen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  0477 959230.

 Lambert R.

 

Log in om reacties te plaatsen