Paal op stelten: 08 Toegankelijk

8 augustus 2017

 

 

Paal op stelten heeft al jaren een goede toegankelijkheid die steeds verbeterd wordt, dit jaar met een afzonderlijke ingang voor de rolstoelgebruikers.

Met een goede bewegwijzering, een parking achter de kerk waar de personen met een beperking de nodige uitleg kregen naar de nieuwe afzonderlijke ingang voor hen. Zo moest men niet meer door de drukte over het ganse festivalterrein. Hier stonden vrijwilligers van Inter klaar om iedereen ter hulp te zijn tijdens het bezoek. Zij die zich op voorhand, via Inter, aangemeld hadden kregen voorrang op het podium. Een podium van een meter hoog en met plaats voor 24 rolstoelen en hun begeleider, dit mooi opzij zodat men geen hinder gaf voor de andere festivalbezoekers. Bij momenten was het zelfs nog te klein. Van hieruit had men dan ook een zeer mooi zicht op het podium en kon men meegenieten zonder tussen het publiek steeds tegen ruggen te moeten aankijken. Maar ook de rolstoelers die toch liever tussen het publiek stonden kregen ook alle hulp bij het bezoek aan het toegankelijk toilet. De reportage welke hbvl maakte gaf een zeer goed beeld hiervan. AC

Het festivalteam trok naar Paal op Stelten om de rolstoelvriendelijkheid van het festival eens onder de loep te nemen. Met een gehuurde rolstoel trok onze festivalreporter het festivalterrein op om de toegankelijkheid aan den lijve te ondervinden.

Het festivalteam was in de eerste plaats aangenaam verrast door de vriendelijkheid van de inwoners van Paal. Er werd altijd een helpende hand aangereikt en onze festivalreporter werd altijd met een glimlach doorgelaten. Puntjes voor vriendelijkheid al in the pocket.

Maar ook de andere festivalgangers in een rolstoel kunnen de inspanningen van de organisatie wel pruimen. "Er is hier een aparte ingang voor rolstoelgebruikers. Dat is een surplus die je op heel weinig festivals ziet", klinkt het.

Ook kon onze festivalreporter gebruik maken van het rolstoelpodium met perfect zicht op de dansbenen van Jan Leyers van Soulsister. Als begeleider kreeg de cameravrouw van dienst prompt een stoel onder haar poep geschoven. "Ik geef een acht om toch maar geen tien te geven hé (lacht)."

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170807_03007040/festivalrapport-het-is-echt-knap-welke-inspanningen-hier-gedaan-worden

 

 

Log in om reacties te plaatsen