Palfit naar Vlaams Kampioenschap

9 mei 2017

Mooie resultaten op Vlaams Kampioenschap C en B voor Palfit Paal

De voorbije week hebben zowel onze gymnasten in het C als in het B-niveau toestel turnen voor meisjes het beste van zichzelf gegeven op hun Vlaams Kampioenschap.

Op maandag 1 mei trokken de meisjes van het C-niveau van Palfit naar Sint-Niklaas om aan hun Vlaams Kampioenschap deel te nemen.

Als eerste op deze wedstrijd, kwamen Fran Reynders en Flore Vanheel aan de beurt. Zij gingen van start met een knappe brugoefening, beide hadden ze enkele nieuwe elementjes in de oefening aangebracht. Aan balk was het wat moeilijk, maar niemand viel, dus knap gedaan! Een schitterende vloeroefening en een mooie handstand kaatsen bij een sprong als afsluiter.

Zij konden dan ook zeer tevreden terugkijken naar de wedstrijd met hun welverdiende 18e en 25ste plaats!

Na Fran en Flore was het de beurt aan Isana Schepers. Ook zij ging van start aan de barre, met een superknappe streksalto met een halve schroef, uitstekend gedaan! Een paar valletjes aan balk, maar voor de rest ook weer een mooie oefening. Na de balk ging men naar de vloer, met ook daar een heel mooie oefening. Als laatste sprong, met een mooie half in half uit en overslag met halve schroef om te eindigen! Ook zij heeft dus een heel goede wedstrijd achter de rug en mag trots zijn op haar 26e plaats!

Samen met Isana, kwam normaal Gite Lucas in actie, maar zij kon helaas niet deelnemen omwille van een kwetsuur. Veel beterschap, Gite!

In dezelfde week, was het op zaterdag 6 en zondag 7 mei de beurt aan de meisjes van Palfit in het B-niveau. Voor deze wedstrijd zakten we af naar Stekene.

Op zaterdag was het de beurt aan Irene Sneyers. Zij ging van start aan de balk, met een mooie, stabiele oefening. Daarna naar de vloer, met ook hier een knappe oefening. Voor de sprong een vereenvoudigde sprong, maar nadien aan barre maar liefst bijna 3 punten gestegen in vergelijking met de voorbije wedstrijden. Zij mocht naar huis met een knappe 16e plaats.

Op zondag kwam Kirsten Zeeuws voor Palfit in actie. Ondanks een blessure wist zij mooi stand te houden en een knap resultaat neer te zetten. Zij ging van start aan barre, met een mooie oefening, met een aantal mooie handstandjes in verwerkt. Daarna aan balk, een vereenvoudigde oefening ze viel een keer, maar verder was het een heel mooie oefening. Nadien kwam er nieuwe vloer oefening, super gedaan en dan ook een mooi bijhorend resultaat. Als laatste naar de sprong, met een mooie tsukahara hoek. Zij mag dan ook zeer tevreden zijn over haar 11e plaats.

Het trainersteam is trots op jullie prestaties!

 

 

Log in om reacties te plaatsen