De Opaal op bezoek bij Koningin Mathilde

7 mei 2017

Een hoogdag voor De Opaal! Marie en Elly werden samen met de juffen Karen en Jenny op het Koninklijk paleis persoonlijk door Koning Mathilde ontvangen met hun project “Falderi Faldera” bij het Koningin Mathildefonds.

Op 4 mei mochten juf Karen, juf Jenny, Marie en Ella van de school De Opaal naar het koninklijk paleis gaan. De juffen hadden het project “Falderi Faldera” ingediend bij het Koningin Mathildefonds en dit werd door een jury verkozen.

Marie en juf Jenny mochten in een kringgesprek met de koningin en de andere deelnemers vertellen over hun leuk idee. De koningin vond dat Marie dat heel goed had gedaan en gaf haar veel complimentjes.

Daarna werden we ontvangen in de grote feestzaal. Daar zaten al heel wat mensen te wachten: ministers, juryleden en andere belangrijke mensen.

Hare Majesteit de Koningin gaf een toespraak over muziek.

Na de uitreiking van de prijs kwam koningin Mathilde naar ons en nam heel graag de geknutselde bloemetjes van Ella en de tekening van Marie in ontvangst. En toen kwam er een leuke verrassing. Ella en Marie mochten de koningin een handje geven en meestappen naar een andere zaal om met haar op de foto te staan. Het waren net twee Vips. De koningin heeft een warm hart voor de kinderen van De Opaal!

De mensen van Paal zullen zeker nog kennis maken met het project "Falderi Faldera". De kinderen van De Opaal gaan volgend schooljaar veel leren over muziek. Met een bakfiets vol met muziekinstrumenten zal een juf met vier kindjes rondrijden naar andere scholen, naar het rustoord, door het park en op het plein om samen met jullie muziek te maken.

Vanaf september luister je maar goed en misschien hoor je onze muzikale bakfiets al aan komen.

Meer info en foto’s over het Koningin Mathilde fonds vind je op:

 

http://www.belgaimage.be/#/search/images?text=koningin%20mathildeprijs%202017

 

http://www.modekoninginmathilde.be/nl/activiteiten/koningin-mathilde-prijs-2017/

https://www.kbs-frb.be/nl/Activities/Themes/Poverty/197752

 

 

Log in om reacties te plaatsen