Open Hart won 2de prijs ‘Gelijkheid’ Society Award

6 mei 2017

Open Hart won een mooie 2de prijs in de categorie ‘gelijkheid’ bij de Society Award van ING

 

De Society Award van ING is een wedstrijd verdeeld in vijf categorieën.

Open Hart heeft deelgenomen in de categorie “Gelijkheid”.

Meer dan 800 Belgische vzw’s dongen mee naar de prijzen.

Open Hart zette zijn sociale werking uiteen, deze keer vooral met de nadruk op het stimuleren van de mobiliteit van mensen met minder kansen.

Open Hart zet in op kleine mobiliteit door het ter beschikking stellen van fietsen aan mensen die op die manier sollicitatiegesprekken, werk, openbaar vervoer, opvang, sociaal contact makkelijker kunnen bereiken.

Kinderfietsen voor de kleinsten, dames en herenfietsen voor de volwassenen. De allerkleinsten voorziet Open Hart van fluo vestjes en een helm zodat er veilig kan gefietst worden.

Niet in het minst door de inspanningen van Jef en zijn ploeg was het mogelijk om de laatste vijf jaar 650 fietsen gratis aan te bieden, en dit in nauwe samenwerking met de ons omringende OCMW’s. Dagelijks worden fietsen hersteld of uiteengehaald. Alle fietsen worden ons geschonken. Ook kapotte fietsen zijn welkom want die dienen dan als wisselstukken.

Binnen een niet gesubsidieerde vzw, Open Hart is dit één van de drie pijlers waarvoor onbezoldigde vrijwilligers zich inzetten.

Daarom willen we deze prijs niet alleen opdragen aan Jef en zijn fietsploeg, maar aan alle vrijwilligers die de drie pijlers van Open Hart vorm en inhoud geven.

Bedankt!

En onze prijs?

In de categorie Gelijkheid: Voor Open Hart vzw: de 2de Juryprijs!

Log in om reacties te plaatsen