Zalig Paasfeest

17 april 2017

Pasen, een internationaal gebeuren. Dankzij Lambert Reynders krijgen we een overzicht van de Italiaanse gemeenschap in Beringen Mijn, de Paasviering met nieuwe gewaden in Beringen Centrum en van Paasmomenten onderweg.

De Paasnachtwake in Beringen Mijn werd door de inbreng van de Italiaanse gemeenschap weer een onvergetelijke gebeurtenis. Ook een indrukwekkende Paasviering in Beringen Centrum. In een praktisch volledig gevulde kerk konden wij het paasfeest meemaken: verzorgd, goed voorbereid, prachtige zangen,
goed meedoen en tot slot kreeg ieder gezin nog een attentie mee naar huis.
Lambert mijmerde even terug naar zijn jeugdtijd: ik herinner mij nog goed dat wij met Pasen een nieuw kostuum kregen. Met Pasen moest de tuin tiptop in orde zijn en ook binnenshuis kreeg alles een goede poetsbeurt.
Ook deken Meysen kon vandaag zijn nieuwe kazuifel en altaar attributen voorstellen. Zij werden speciaal ontworpen en gemaakt voor de parochie St Pieters Banden in Beringen en op de gewaden vindt U tal van symbolen die naar St Petrus verwijzen.
Maar ook met z’n fototoestel steeds dichtbij maakte hij ook nog een Paasgebeuren zonder woorden of met een gedicht van Edith Oeyen.

Door omstandigheden hebben we dit jaar van in Paal, spijtig genoeg geen fotoreportage. AC

Foto’s: Lambert R.

Log in om reacties te plaatsen