Met mooie vlakke kasseiwegeltjes en de groenaanplanting begint het dorpsplein er al terug een dorpsgevoel te geven.

Sporthal ’t Park was voor de kleuters van Hand in Hand omgetoverd tot een heuse ‘doe’ sportzaal.

Na heel veel werk mag het radio Beneluxteam fier zijn op hun nieuwe locatie zaaltje ‘radio Benelux ‘op Brelaar Heide. Met een top 3-daagse werd deze dan ook feestelijk ingehuldigd.

24 april 2017

Drukte op de Hei

Het was zondag gezellig druk in Brelaar-heide: Bij Open Hart stelde de heemkundige kring tentoon in het kader van de erfgoeddag.  Tegelijk was er de druk bezochte familiedag bij Radio Benelux.

23 april 2017

Lentefeest KVG

KVG bracht, terwijl het buiten guur weer was, zonneschijn tijdens het lentefeest.

Het 59 km lange MTB parcours in West Limburg werd op het MTB-park Be-Mine officieel geopend.

PC De Klitsberg startte met 30 personen verdeeld over 5 banen het zomerseizoen petanque aan de Klitsbergwijk.

23 april 2017

Powell Kwis

De eerste Powell Kwis van het groepscomité voor Scouts en Gidsen Tervant was een schot in de roos.  Met 30 deelnemende ploegen was De Kring in Tervant helemaal volzet.  Ze genoten van een afwisselende kwis met een niet te hoge moeilijkheidsgraad die toch voldoende afscheiding gaf aan de kop van de rangschikking. 

Davidsfonds PAAL werd meer dan 50 jaar geleden heropgericht en brengt in de 21ste eeuw nog steeds cultuur naar mensen en mensen naar cultuur. Door kunst en cultuur willen we mensen samen brengen. De focus ligt op taal, muziek en geschiedenis, wat zich uit in een gevarieerd en laagdrempelig jaarprogramma dat opgebouwd wordt rond een tiental activiteiten zoals Toast Literair, De Nacht van de Geschiedenis, Haikuwedstrijd, junior- journalistenwedstrijd...

De teveel aan calorieën opgedaan met de paaseieren kon men met de Paaswandeling van de Gezinsbond op een plezierige wijze kwijt.

Open Hart Paal, radio Benelux en verschillende foorkramers hebben de handen in elkaar geslagen en Brelaar-Heide tijdens het Paasweekend terug een kermis gegeven.

17 april 2017

Voertuigzegening

De jaarlijkse voertuigzegening in Tervant werd, met succes, op Paasmaandag gehouden. EH Geert Croes mocht talrijke fietsen, auto’s een rolstoelen en moto's zegenen.

17 april 2017

Zalig Paasfeest

Pasen, een internationaal gebeuren. Dankzij Lambert Reynders krijgen we een overzicht van de Italiaanse gemeenschap in Beringen Mijn, de Paasviering met nieuwe gewaden in Beringen Centrum en van Paasmomenten onderweg.

De mijnwerkers Brancardiers Paal gaven de geïnteresseerden voor de Lourdesbedevaart 2017 de nodige informatie.