Hoe schoon op de Buiting

In deze nieuwe rubriek willen we regelmatig mooie foto's met een Paalse invalshoek brengen.  Geniet alvast van de eerste reeksen !Met Marc Huybrighs wandelen we mee in de voetsporen van een sprookjesjager:  zo lijkt het alsof je op de Klitsberg elk moment  het hutje van een sprookjesfiguur gaat ontdekken.  De laatste foto is gestolen in de Kamerstraat,  een magisch moment gevangen in de camera van onze dorpsgenoot.  Wij mogen mee genieten van het spel van licht en donkere coulissen:

klitsberg002 klitsberg003 klitsberg001
klitsberg004 kamerstraat001
31 mei 2017

F-Mine

 

 

Het historisch patrimonium van de vroegere Limburgse steenkolenmijnen heeft in het jongste decennium een nieuwe bestemming gekregen. De naam “charbonnage de…” vind je nergens meer terug. In de plaats daarvan zijn erg modieus klinkende projecttitels opgedoken:  C-Mine met de c van creativiteit in Winterslag-Genk; Terhills in Maasmechelen, waar je de hartslag van de Limburgse natuur kan voelen met o.a. Connectera; Cleantech, groene energie in Houthalen; ZLDR-Luchtfabriek, zicht op technologie in Zolder. En last but not least is er Be-Mine, een plaats voor cultuur, winkelplezier en sportieve in- en outdooractiviteiten. Het mag gezegd, het nieuwe perspectief van de mijnen oogt best beloftevol en vele bezoekers vinden graag hun weg in de nieuwe wereld.

Nu al de bovengenoemde projecten uitgerold en voltooid zijn dreigt er echter een kneusje over te blijven. Gaat het om een schoonheidsfout? Een vergetelheid? Een stilzwijgen? Een tijdelijke planologische zonsverduistering? Wie het weet mag het zeggen.

Vroege vogel Marc Huybrighs selecteerde nog een aantal indrukken van de vallei van de Zwarte Beek voor ons.  Het klopt dus wel:  de ochtenstond heeft goud in de mond !  zwarte beek002

 

 

 

 

 

Lambert Reynders trok met z’n fototoestel, op het einde van de winter, enkele dagen voor de lente begon, even enkele foto's van de Klitsberg en maakte er een mooie fotoreportage van.

Paalse Plas MH

 

Als vervolg op de aflevering ' DE PAALSE PLAS DOOR DE LENS VAN EEN ARTIEST ' , waarin fotograaf Marc Huybrighs een aantal van zijn foto's van de Plas door de seizoenen heen aan ons voorstelde,  krijgt u nu een handvol artistieke foto's in grijstinten.  De Plas ziet er sprookjesachtiger uit dan ooit.

 

 

plas006

Fotograaf Marc Huybrighs trok geregeld onze aandacht wanneer hij foto's op Facebook publiceerde.

 Deze oud-leerling van meester Gilbert Claes bleek meer in zijn mars te hebben dan de huis- tuin- en keukenfotografie
die de gewone hobbyfotograaf wel eens etaleert.  Klik zeker verder voor kiekjes van de Buiting zoals u 'm nog nooit gezien hebt ...