Top Module Empty
Home

C.G.G. Afdrukken E-mail

CENTRUM VOOR GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

Het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Beringen (CGG) is sinds het voorjaar van 2010 gevestigd in de oude pastorij van Tervant.

Het centrum voor geestelijke gezondheidszorg is een dienst waar kinderen, jongeren en volwassenen met ernstige psychosociale of psychiatrische problemen terecht kunnen voor hulp. Deze hulp wordt aangeboden door psychologen, psychiater of maatschappelijk werkers en bestaat uit individuele therapie, groepstherapie, speltherapie, ouderbegeleiding, psycho - sociale begeleiding, medicatie….

Meestal komt men op het centrum voor geestelijke gezondheidszorg terecht na verwijzing door de huisarts, de centra voor leerlingenbegeleiding, het OCMW of een sociale dienst…, maar je kan ook op eigen initiatief een afspraak maken. Het centrum voor geestelijke gezondheidszorg werkt enkel op afspraak. Indien nodig kan er op huisbezoek gegaan worden.

Het centrum voor geestelijke gezondheidszorg heeft de gemeenten van West-Limburg als werkingsgebied : Beringen ( Paal, Beringen, Koersel en Beverlo ), Ham, Tessenderlo, Leopoldsburg, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Lummen .

Dankzij samenwerking met gemeente- en OCMW besturen van West-Limburg kan er voor kinderen en jongeren uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen een specifieke werking uitgebouwd worden die beter beantwoordt aan hun noden.

Je vindt alle info over de werking op de CGG-website.

C.G.G. Beringen
Pastoor Grausstraat 14/1
3583 TERVANT-PAAL
TEL: 011/42 49 31
FAX: 011/42 35 05
Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Openingsuren C.G.G. Beringen :

Enkel consultatie op afspraak.
Elke werkdag telefonisch te bereiken van 9u. tot 17u.
Avondconsultatie mogelijk.
Buiten de kantooruren kan u altijd een boodschap achter laten op het antwoordapparaat, dan wordt u zo snel mogelijk gecontacteerd.

Wie kan terecht in het C.G.G. ?

Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, met ernstige psycho-sociale of psychiatrische problemen kunnen  er terecht. (of risicio op ontwikkeling hiervan) 

CGG Beringen beschikt over:

- een kinder- en jongerenteam
- een volwassenteam

 

Laatst aangepast op ( woensdag 23 juni 2010 )
 
< Vorige   Volgende >


© 2015 paalonline